Tässä esimerkki tuoreesta kirjeestä
Tilaa tämä kirje
Kirje on maksuton

Talouselämän aamukirje 24.1.2017: Yahoo-kaupoissa viivästys, Bernerin mallille stoppi, CIA:lle johtaja
 
 
Talouselämä
 
 
Ikoni
Aamu
 
24.1.2017
 
 
 
 
Mainiota tiistaita ja tervetuloa Talouselämän aamukirjeen pariin!

 

Aamun tärkeimmät uutiset

Kaupat Yahoon verkkoliiketoiminnasta viivästyy. Internetyhtiö Yahoo kertoo, että kaupat sen verkkoliikennetoiminnasta tietoliikennejätti Verizonin kanssa viivästyy useita kuukausia. Kauppojen lukkoon lyöminen oli alkujaan ajoitettu kuluvalle vuosineljännekselle. Tiedotteessaan Yahoo kertoo, että kaupat on lykätty seuraavalle neljännekselle. Kauppahinta on 4,8 miljardia dollaria eli 4,5 miljardia euroa.

Oikeuden päätös brexitistä. Britannian korkein oikeus antaa tänään päätöksensä siitä, voiko pääministeri Theresa Mayn hallitus aloittaa eromenettelyn EU:sta. Korkein oikeus joutui ottamaan kantaa Britannian EU-eron menettelyyn, koska brittiläinen ylioikeus totesi, että Mayn hallitus ei voi aloittaa artikla 50. eromenettelyä ilman parlamentin lupaa.

CIA:lle johtaja. Yhdysvaltain senaatti on äänestyksessään vahvistanut Mike Pompeon nimityksen keskustiedustelupalvelu CIA:n johtajaksi, kertoo Reuters. Pompeo oli presidentti Donald Trumpin ensisijainen ehdokas CIA:n johtoon.Pompeota on arvosteltu esimerkiksi siitä, että hän puolustaa kidutuksen käyttöä kuulusteluissa ja kannattaa Kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n urkintaohjelman palauttamista.

Tärkeintä tänään

 

Evlin tilinpäätöstiedote. Sijoittamiseen erikoistunut Evli Pankki julkaisee tänään tilinpäätöstiedotteensa vuodelta 2016.

Telejätin osari. Yhdysvaltalainen telejätti Verizon Communications julkaisee viime vuoden viimeisen kvartaalin osavuosikatsauksensa ennen markkinoiden avautumista Yhdysvalloissa.

Onko työllisyys lisääntynyt? Miten työllisyys ja työttömyys on kehittynyt Suomessa viime vuonna, selviää Tilastokeskuksen julkistuksesta klo 9.

Palvelujen hintakehitys. Yritysten toisilleen ja julkiselle sektorille tuottamien palvelujen hintakehitystä kuvaava tuottajahintaindeksi julkaistaan klo 9.

Hyödykkeiden hintakehitys. Tilastokeskus julkaisee klo 9 tuottajahintaindeksit joulukuulta.

Tilastoja Saksan ja euroalueen ostopäälliköiltä. Saksan palvelualojen ja teollisuuden ostopäälllikköindeksit julkaistaan klo 10.30 sekä vastaavat indeksit euroalueelta klo 11.

 

Siltä varalta ettet huomannut...

Autovero ei poistu. Liikenneverkkoyhtiön valmistelu keskeytetään eikä autoverosta luovuta, kertoi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) ministeriönsä tiedotteessa eilen illalla. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan hallituspuolueet miettivät nyt rauhassa liikenneverkon kehittämistä. Bernerin mukaan liikenneverkon rahoitus vaatii uudistamista, vaikka yhtiömuotoinen toimintamalli ei saanut nyt kannatusta.

Saksan päästömalli on susi. Energiateollisuuden keräämän aineiston perusteella Suomen kannattaa ottaa päästöneutraalin sähkötuotannon esimerkit lähempää ja lännestä eli Ruotsista. Saksan hiilidioksidipäästöt tuotettua sähkön kilowattituntia kohden olivat viime vuonna lähes neljä kertaa korkeammat kuin Suomessa ja 20 kertaa korkeammat kuin Ruotsissa.

Märkä rätti naamalle. Maan suurimpiin autokauppiaisiin lukeutuva Ari Rinta-Jouppi arvioi Talouselämälle, että liikenneministeri Anne Bernerin esityksen jälkeen myynnistä lähti noin puolet muutaman päivän aikana. "Märkä rätti naamaa vasten ja isku palleaan", Rinta-Jouppi kuvailee tuntemuksiaan Bernerin autoveroesityksestä.

Trump lunastaa vaalilupauksiaan. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on allekirjoittanut maanantaina täytäntöönpanomääräyksen, jonka mukaan maa vetäytyy Tyynenmeren vapaakauppasopimuksesta TPP:stä, BBC kertoo.

 

P.S.!

Tämä aamukirje lähetetään kaikille Talouselämän päiväkirjeen tilaajille. Jos haluat vastedes pelkän päiväkirjeen, voit peruuttaa aamukirjeen tilauksen alla olevasta linkistä.