Tässä esimerkki tuoreesta kirjeestä
Tilaa tämä kirje
Kirje on maksuton

Talouselämän aamukirje 22.2.2017: Kuntapäättäjien palkkiot, Trumpin retoriikka, pätevyysvaatimus lemmikkien omistajille
 
 
Talouselämä
 
 
Ikoni
Aamu
 
22.2.2017
 
 
 
 
Mukavaa keskiviikkoa ja tervetuloa Talouselämän aamukirjeen pariin!

 

Aamun tärkeimmät uutiset

 

Sote ei leikkaa kuntapäättäjien palkkioita. Sote-uudistus tulee leikkaamaan kuntien päätösvaltaa paljon, mutta kuntapäättäjien palkkioihin se ei suuressa osassa kunnista tule vaikuttamaan, käy ilmi Uutissuomalaisen kuntakyselystä. Lähes joka viidennessä kunnassa mietitään palkkioiden nostoa tulevalle valtuustokaudelle tai nostosta on jo päätetty.

Trumpin "myrkyllinen" retoriikka. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International varoitti keskiviikkona, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin "myrkyllinen" retoriikka vaalien aikaan on johtanut maailmanlaajuista trendiä kohti entistä jakautuneempaa politiikkaa. Amnesty julkaisi keskiviikkona vuosittaisen raporttinsa, joka kattaa 159 maata. Raportin mukaan ihmisten arvokkuus ja tasa-arvo ovat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi kun poliitikot tähtäävät vaalivoittoihin.

Lemmikkien omistajille pätevyysvaatimus. Uuteen eläinsuojelulakiin on tulossa osaamis- ja pätevyysvaatimus kaikille eläintenpitäjille, uutisoi Keskisuomalainen. Vaatimus koskee myös lemmikkien omistajia. Lemmikinomistajien kohdalla kyse olisi yleisvaatimuksesta osata perusasiat eläimen hyvinvoinnista huolehtimiseksi. Ammattimaisilla eläintenpitäjillä vaatimukset tulevat olemaan tiukemmat.

 

Tärkeintä tänään

 

Keskisuomalaisen kuulumiset. Keskisuomalainen julkaisee tilinpäätöksensä.

Lukuja euroalueelta. Euroalueen kuluttajahintaindeksi tammikuulta julkistetaan.

Rapakon takaa. Lisäksi saadaan tietoja Yhdysvaltojen vanhojen asunnon myynnistä.

 

Siltä varalta ettet huomannut...

 

Tutkimus paljastaa yhteyden. Helsingin yliopiston laajassa tutkimuksessa on osoitettu ensimmäistä kertaa opettajan oireiden ja luokkahuoneen sisäilman myrkyllisyyden eli toksisuuden välinen yhteys. Menetelmän avulla sisäilmaongelmat voidaan havaita jo ennen oireita. Useissa aiemmissa tutkimuksissa luokkahuoneista on etsitty toksisuutta aiheuttavaa ainetta ja verrattu löydöksiä sairastuneiden oireisiin, mutta niissä ei kuitenkaan ole löydetty yhteyttä oireiden ja myrkyllisyyden välillä.

USA:n paperittomat siirtolaiset. Presidentti Donald Trumpin hallinto aikoo lisätä Yhdysvalloissa olevien paperittomien siirtolaisten karkotuksia merkittävästi, kertoo The New York Times. Maan sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeriö julkaisi tiistaina ohjeet, joiden avulla karkottamisesta tehdään entistä helpompaa. Uusien ohjeiden perusteella karkotuslistan kärjessä ovat kaikki rikoksiin syyllistyneet, kuten kaupasta näpistelijät tai lieviä liikennerikkomuksia tehneet.

Brändien sota alkaa. Terveysyhtiöt ovat aloittaneet brändiensä kiillotuksen. Tämä viimeistään on merkki siitä, että suuri soteuudistus toteutuu ja uusia markkinoita avautuu kilpailtavaksi, kirjoittaa toimittaja Seija Holtari. Muutamalla terveys- ja hoivayhtiöllä on jo valmiiksi tunnettu brändi. Tällaisia ovat esimerkiksi perinteikkäät Pohjola ja Mehiläinen. Monessa muussa terveysyhtiössä vallitsee yritysostojen jäljiltä brändien sekamelska. Mitä brändääminen vaatii?

 

P.S.!

Tämä aamukirje lähetetään kaikille Talouselämän päiväkirjeen tilaajille. Jos haluat vastedes pelkän päiväkirjeen, voit peruuttaa aamukirjeen tilauksen alla olevasta linkistä.